Extra szűz olívaolaj a magyar konyhában

Extra szűz olívaolaj
Extra szűz olívaolaj

Köztudott, hogy a hazai konyha nem igazán használja az olívaolajt főzéshez, sütéshez. A magyar konyhakultúra inkább a hagyományos olajokra és zsiradékokra esküszik. Azonban, már nálunk is egyre többen kedvelik a külföldi konyhák ízeit. Az extra szűz olívaolaj kedvező élettani hatásokkal bír, ezért minél többet kell belőle fogyasztani. Ne gondoljuk azt, hogy az egészséges étrend közhely, hiszen az egészségünk nem játék. Az internet és a környezetünk is egyre jobban azt próbálja belénk sulykolni, hogy fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt. Ne legyünk makacsak! Fogadjuk el, hogy az egészséges táplálkozás a mi érdekünk is. Az extra szűz olívaolaj fogyasztása során mediterrán életérzés foghat el bennünket. Az extra szűz olívaolajt leginkább a mediterrán konyhában használják. Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban elképzelhetetlen az olívaolaj nélkülözése, hiszen mindent ezzel a folyékony arannyal főznek. Aki nem szeretné ételeibe tenni, az akár nyersen, kenyérrel is fogyaszthatja, csak az íze kedvéért, azonban mint mindennel, az olívaolaj fogyasztásával is mértékkel kell bánni.