Meddig van szükség a rácsvédőre?

rácsvédő
Puha rácsvédő

Nem titok, hogy az újszülöttek még nem túl aktívak az alvás során. Több órán át képesek abban a helyzetben maradni, amelyikben a szüleik hagyták őket. De néhány hónap múlva, amikor a baba már magától megfordul, a kiságyban való lét veszélyes lehet és szükség van a puha tapintású rácsvédő rögzítésére.

Ilyenkor elkezdenek forogni, egyik helyről a másikra másznak és nem tudják a mozgásaikat irányítani alvás közben. A gyermekágyból való kiesés pedig sérülésekkel és egyéb súlyos következményekkel jár a gyermek egészségére nézve. Érdemes tehát megvenni egy speciális rácsvédő készletet, ami úgynevezett lökhárítóként szolgál majd.

Az ilyen puha védelem megakadályozza, hogy a gyerek lábait vagy kezeit odaüsse az ágy fa rácsaihoz miközben alszik. Egy idő múlva pedig, amikor a gyermek már képes lesz arra, hogy egyedül kijusson a kiságyból, de ugyanakkor nem tud kiesni onnan álmában, a rácsvédő leszerelhető. Egyes gyerekágyak rácsait egyenként el lehet távolítani, hogy a kis felfedező gond nélkül ki-be mászkálhasson önállóan.

Print Friendly, PDF & Email