A fényvédő krém egész évben használható

fényvédő krém
Fényvédő krém

Sokan vannak, akik imádnak napfürdőzni, így amikor csak tehetik, kifekszenek egy napozóágyra vagy egy pokrócra és csak élvezik a bőrüket melengető sugarak jótékony hatásait. Azonban a fényvédelemre nemcsak nekik kell figyelni, hiszen tudnivaló, hogy az egyszerű séta, szabadtéri sportolás vagy gyaloglást igénylő ügyintézés során is le lehet égni.

Tehát a legjobb, ha főleg a napsütésesebb évszakokban, a fényvédő krém használata a napi szépségápolási rutin részévé válik. Sőt, még télen is nyugodtan fel lehet vinni minden reggel egy kicsit a fedetlen bőrterületekre, csak éppen ilyenkor elegendő egy kevésbé erős változata.

Amikor pedig kimondottan napozni készülünk, akkor még komolyabb odafigyelésre van szükség és egy igazán minőségi fényvédő krém oltalmára, gyakorlatilag a teljes testfelületen, mert nyáron még a lenge öltözék alatti részt is érhetik a káros hatások.

Ajánlott a bio készítményt keresni éppen azért, hogy az amúgy is nagy igénybevételnek kitett bőrt ne terheljük még különböző kémiai vegyületekkel, amelyek akár reakcióba is léphetnek a napsugarakkal, még nagyobb problémákat idézve elő.

Ma már bioaktív hatóanyagokra épülő fényvédő krém is több változatban kapható, igaz nem akkora a kínálat ebből, mint az átlagos termékekből, de így is meg lehet találni a bőrünknek és egyben az igényeinknek megfelelőt, csak jó helyen kell keresni. Ha bio kozmetikumokról van szó, akkor a BIOLA webáruház mindig jó kiindulópontot jelent, hiszen itt csak tanúsított bio készítmények kaphatnak helyet a virtuális polcokon.

Fényvédő krém terén is több opciót kínálnak, amelyek 100 nm feletti méretű ásványi pigmenteket, valamint titán-dioxid vagy cink-oxid szemcséket tartalmaznak. Ezek mellett bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású gyógynövények is szerepelnek az összetevők között, így igazán bőrkímélő termékekről beszélhetünk.

A babáknak és gyerekeknek speciális, 50+ faktoros fényvédő krémet ajánlanak. Ezt a nagyon fehér bőrű hölgyek is bátran kipróbálhatják, mert várhatóan sem a termék, sem a Nap sugarai nem fognak gondot okozni a számukra.