A páramentesítés házilag is megoldhatóvá vált

A páramentesítés házilag is megoldható
A páramentesítés házilag is megoldható

A magas páratartalomnak számos negatív hatása ismeretes. Elszaporodhatnak a baktériumok, vírusok, megjelenhet a penész, ami nemcsak csúnya, de káros is az egészségre nézve.

A páramentesítés házilag is kivitelezhető, hiszen erre több módszer is létezik és az alábbiakban ezeket ismertetjük. Szellőztetés: teljesen mindennapos dolog, egyszerű, de nem mindegy, hogy miként és mikor végezzük.

Naponta többször és rövid ideig kell szellőztetni, így a lakásban felfrissül a levegő és távozik a pára. Kereszthuzattal gyorsabb eredmény érhető el. A páramentesítés házilag másik módszere a só-tömb vagy só-lámpa használata.

A só vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis képes magába szívni a vizet. Az egyetlen hátulütője ennek, hogy amikor a só magába szívta a vizet, akkor folyóssá válik, ezért érdemes inkább só-lámpát alkalmazni, ami megszárítja a szemcséket.

A páramentesítés házilag egyszerű, nem költséges és hatékonyan eltüntetheti a párát a lakásból, ezáltal egészséges, jó levegővel telített otthont biztosíthat a családjának.