A redőny motorizálás szükséges feltételei

redőny motorizálás
Redőny motorizálás

Az idő előrehaladásával egyes szerkezetek és tárgyak bizony elavulttá válnak, ezért érdemes elgondolkodnunk a lecserélésükön. A rolókkal is ez a helyzet, ami egy redőny motorizálás segítségével könnyedén orvosolható. Tulajdonképpen a fogalom alatt azt értjük, hogy a rolóba egy motort építünk be, aminek segítségével elektromosan irányíthatjuk majd annak fel- és a lehúzását.

A legjobb esetben ehhez nem kell magát a redőnyt lecserélni, hiszen már a legtöbb példány átalakítható. Azonban ilyenkor figyelmet kell fordítanunk arra, hogy gyárilag be legyen építve a szétcsúszás-gátló, vagy utólag ennek beillesztése lehetséges legyen.

Továbbá, nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az utólagos redőny motorizáláshoz a léceknek és a közöttük lévő távolságnak egyforma méretűnek kell lennie. Amennyiben ezeket a feltételeket megvizsgáljuk, jól látható, hogy a műanyag rolókon ritkán végezhető el a redőny motorizálás. Ugyanis a gyenge anyag, illetve az egyes esetekben tapasztalható hanyag kivitelezés sajnos lehetetlenné teszi ezt.