A tolóablak előnyei és verziói

tolóablak
Tolóablak

Egy otthon kialakításánál szinte mindenki arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb szabad tér álljon a rendelkezésére a bútorok elhelyezése után is, ezért a helytakarékos megoldású termékeket keresik. Ennek egy nagyszerű képviselője a tolóablak, ami nemcsak roppant helytakarékos, de még kitárt állapotban is, de kifejezetten esztétikus és a megjelenésével bármilyen környezetbe jól illeszkedik.

A praktikusságon és az esztétikumon kívül is van még előnye, ami ugyan már típus-függő, viszont egyes példányokra igaz, hogy sokkal több fényt engednek be a szobába, hiszen nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek. A tolóablaknak alapvetően két típusa létezik.

Az első hazánkban még nem annyira népszerű, viszont az angolszász területeken igen elterjedt darabnak számít, amit felfelé tolva lehet kinyitni. A második verzió már jóval elterjedtebb Magyarországon is, ez pedig az oldalirányú nyitást teszi lehetővé és nemcsak tolóablak, de ajtó is készül ezzel a módszerrel. Az árak nem különböznek a normál ablakoktól.