A trapézlemez tulajdonságairól röviden

Trapézlemez rendelés
Trapézlemez rendelés

Mostani írásunkban ismét egy építőiparban használatos rendkívül érdekes technológiáról szeretnénk értekezni, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek és érdeklődésnek örvend.

Ez a dolog pedig nem más, mint a trapézlemez, ami az épületek tetőfedésére szolgál. Leginkább talán a cserepes lemezhez hasonlítható, hiszen anyagát, elkészítési módját és egyéb tulajdonságait tekintve vele tekinthető rokonnak. Ugyanakkor, nyilván különbségek is adódnak az elemzése során.

Legszembetűnőbb különbség a formavilága lesz, ami a neve után már nem meglepő módon a trapézra fog emlékeztetni. Jellemzően mezőgazdasági vagy egyéb melléképületek tetőfedésére használják, ahol az esztétikum nem vállal főszerepet. Mindazonáltal azt sem mondhatjuk, hogy nem szép, mert nincs vele semmi konkrét probléma ilyen vonatkozásban sem.

Ami az anyagi ráfordításokat illeti, különösen előnyös, az ár-érték arány vonatkozásában kifejezetten előkelő helyet foglal el versenytársaihoz képest. Érdemes fontolóra venni a trapézlemez alkalmazását.