A válási és az üzleti mediáció előnyeiről

válási mediátor
Válási mediátor

Sajnos számos esetben előfordul egy válási folyamatban, hogy a felek még csak nem is törekszenek a békés tárgyalásokra, eredményes együttműködésre. Főként ilyen helyzetekben tanácsos a válási mediátor felé fordulni és tőle kérni közvetítői, vitarendezési segítséget.

Nagyon fontos, hogy ne mérgesedjen el a helyzet, leginkább akkor, ha már gyermekek is vannak, hiszen ez a procedúra komolyan megkeserítheti a mindennapjaikat. Ehhez tud profi segítséget nyújtani egy válási mediátor, mert számára a mindkét fél által jónak ítélt és elfogadott megoldások megtalálása a cél.

A feszültségektől mentes, kötetlen beszélgetések alkalmával mindketten kifejthetik a nézeteiket, a közvetítő pedig ezeket figyelembe véve, javaslattal él a fennálló problémák megoldására. A mediáció folyamatában egyenlő félként és nem ellenségként vannak jelen a válni szándékozó párok, így könnyebben, gyorsabban és biztosabban találják meg a megfelelő utat a békés vitarendezéshez.

Válasszon válási mediátort a hosszú, költséges és sok esetben igen gyötrelmes bírósági eljárás helyett! A vállalkozói szférában ugyanígy szükség lehet közvetítői munkára a megfelelő végeredmény elérése érdekében, hiszen a cégek közötti vagy cégen belüli konfliktusok sem ritkák, ráadásul mindenki kerülni szeretné a hangos felhajtást.

Az üzleti mediáció során a felek vádaskodás, harag, fenyegetőzés és pereskedés nélkül juthatnak megegyezésre kártérítési, teljesítési és kommunikációs problémák, valamint munkabalesetek, érdekellentétek, kiválás és szerkezet átalakítás esetén is.

Legyen szó szerződésekkel kapcsolatos vagy tulajdonosok közötti vitákról, cégen belüli vagy cégek közötti problémákról, az üzleti mediáció folyamán alkalma nyílik minden érintett félnek feltárni a nézeteit, sérelmeit és a mediátor segítségével megtalálni a mindenki megelégedését szolgáló megoldásokat.

Érdemes igénybe venni ezt a modern, alternatív vitarendezési eljárást, aminek köszönhetően gyorsan, hatékonyan és komolyabb költségektől mentesen zárulhatnak végül a tárgyalások.