Alumínium és acél gurulós állványok

gurulós állványok
Gurulós állványok

Alumíniumot vagy acélt válasszak? Ez itt a kérdés! A legtartósabb gurulós állványok egyik csoportjába az acélból készült szerkezetek tartoznak, amelyek erősek, nehezek és ezért rendkívül stabilak is. Egyik legjelentősebb előnyük a megfizethető ár, és mint tudjuk, ez az anyag szinte bármilyen terhelésnek képes ellenállni, tehát az acél modellek az értékesítési rangsor vezetői, és a legnagyobb népszerűség jellemzi ezeket.

Az acélból készült gurulós állványok korróziógátló festékkel van bevonva, amely hosszú időn keresztül lehetővé teszi, hogy ellenálljanak az időjárási körülményeknek. Az alumínium felhasználásával készült modellek a legkönnyebbek. A modern öntött alumínium szilárdsága nem gyengébb az acélnál.

Ezenkívül nem rozsdásodik és az epoxigyanta bázisú bevonatnak köszönhetően nem érzékeny a korrózióra. Az alumínium szerkezeteket mindig könnyebb a helyszínen mozgatni, szét- és összeszerelni, és ez különösen kényelmes akkor, ha beltéri munkákat kell végezni. Az alumínium gurulós állványokat gyakran használják a homlokzati és belső munkákhoz.