Az autófólia felhelyezésére szabályok vonatkoznak

Minőségi autófólia

Ez a termék poliészter anyagból készül és több részből áll. Az autófólia befolyásolja a be- és a kilátást a kocsijába, tehát fontos tényező vezetés közben. Az Uniós szabványokat tekintve, a jármű első ajtóinak ablakai fényáteresztési szintje minimum 70%-os kell legyen. A legelső üvegre egyáltalán nem ragasztható.

A hátsó üvegeket illetően nem számít ez a dolog, viszont csak abban az esetben, ha a kocsi mindkét oldalán található visszapillantó tükör. Az autófólia ellenőrzése a rendőrség jelenlétében történik, és ha nincs róla dokumentum, vagy nem megfelelő a termék, akkor a rendőr akár a forgalmi engedélyét is bevonhatja a járműnek mindaddig, amíg nem cseréli le, vagy nem veszi le azt.

Ha a kellékkel kapcsolatban mindent rendben találnak, akkor használhatja, ami nagy előnyére lesz. A nagy melegben is védelmet nyújthat, hiszen a napsugárzás 80%-át visszaveri, így a kocsi belseje nem melegszik fel. Ez azt is jelenti, hogy a légkondicionálónak nem kell majd teljes gőzzel dolgoznia. Az autófólia biztonságosabbá teheti a járművet.