Biztonságos és szép a zárt égésterű folytonégő fatüzelésű kandalló

zárt égésterű folytonégő fatüzelésű kandalló
Zárt égésterű folytonégő fatüzelésű kandalló

Az otthonunk fűtésrendszerének pontos kialakítására különösen nagy figyelmet kell szentelnünk, hiszen ezzel biztosítjuk a családunk kényelmét hosszú évekre. Alaposan szükséges tájékozódnunk, ha például kandallót szeretnénk vásárolni, mert ellenkező esetben nagy dilemmába kerülhetünk. A zárt égésterű folytonégő fatüzelésű kandalló azért jelent kitűnő választást, mivel ez olyan szerkezet, ami a helyiség levegőjétől nyomásfüggetlenül működik, vagyis kintről vételezi a bejutó levegő egészét. Továbbá, ennél a berendezésnél a tűzkamra és az összekötő füstcső elemek is függetlenek a helyiségben uralkodó nyomástól.

Nem mindegy, hogy honnan kerül beszerzésre a zárt égésterű folytonégő fatüzelésű kandalló, hiszen minőségi szerkezetre van szükség a hosszú távú, problémamentes használat érdekében. A benkel.hu weboldalon megismerhető vállalkozás kizárólag tartós, modern berendezéseket forgalmaz, tehát érdemes végignézni a kínálatát. Ebben helyet kapott számos zárt égésterű folytonégő fatüzelésű kandalló is, valamint egyéb modellek.

Tartós és megbízható az öntöttvas kandallóbetét

Ebből a típusból szintén többféle kialakítású vásárolható meg a webáruházból. Az itt kapható öntöttvas kandallóbetét égőterének elemei hazai alapanyagokból, automata gépi öntéssel készülnek. Fontosabb jellemzői közé tartoznak a bordázattal ellátott lemezgrafitos szürkevas öntvény oldalak, a tető, ajtó, keret, hátlap, valamint a rostélyszerkezet. Az ajtó 800 C fokig hőálló kerámiaüveggel van felszerelve és oldalra nyílik. Lényeges információ, hogy az öntöttvas kandallóbetét a laktérből nyeri az égéshez szükséges levegőmennyiséget, ugyanakkor opciósan kérhető külső égési levegő rácsatlakozási lehetőség.

Ez abban az esetben, ha a tulajdonos függetleníteni szeretné a belső légtér levegőjétől. Fő fűtési célra kifejezetten ajánlott a minőségi alapanyagokból előállított, terhelhető öntöttvas kandallóbetét. Ha ilyet választ, biztos lehet abban, hogy még a leghidegebb télen sem fognak fázni az otthonában. Nagyon sokáig kiszolgálja a szerkezet a família igényét, ezért megéri ezen modell mellett döntenie.