CO érzékelő a biztonság záloga

co érzékelő
CO érzékelő

A fejlődés néha olyan jelenségekkel jár, amelyek nem mondhatóak előnyösnek. Mivel a korszerű technológia lehetővé teszi a Föld mélyén lévő gázok kitermelését, ezért ma már az emberek igencsak kényelmes keretek között gondoskodhatnak a fűtésről és meleg víznek az előállításáról.

Sajnos ennek az a kellemetlen hozadéka, hogy feltétlenül szükség van CO érzékelő szerkezetre. Mit takar pontosan ez a kémiai vegyjel? E gáz elterjedtebb neve szén-monoxid, ami a lakásokba csöveken keresztül jut el egy központi elosztóegységből. Ezt az nyersanyagot egy speciális kazán tudja kezelni, ami nemcsak a fűtésről, hanem a melegvíz-ellátásról is gondoskodhat. A CO érzékelő azért fontos, mert ha véletlenül meghibásodás történik, akkor a mérgező gázból a lakótérbe is szivároghat.

Az egészben az a legrosszabb, hogy a szén-monoxidnak nincs szaga, így azt mondhatjuk, hogy észrevehetetlen. Szerencsére a CO érzékelő hatékonyan képes észlelni ennek a gáznak a jelenlétét a levegőben és rögtön hangosan jelez, amint bármit megérez.