Elektromos vagy benzines legyen a Makita láncfűrész?

Makita láncfűrész
Makita láncfűrész

A téli időszak gyakran komoly kihívások elé állítja az embert. Amennyiben a hagyományos módon történik az otthonunk fűtése, tehát fával, akkor elengedhetetlen, hogy a megfelelő méretű darabokra legyenek felvágva az eredetileg több méter hosszú rönkök. Erre a célra a Makita láncfűrész kivételesen hatékony megoldást tud nyújtani. Már csak az a kérdés, hogy a benzines vagy elektromos változatot vásároljuk meg?

Természetesen többféle célra is alkalmazható a Makita láncfűrész. Gyakori eset, hogy műhelyekben vagy építkezéseken történik meg ennek az eszköznek a bevetése. Ilyen körülmények között előnyös a csendes működés és a hálózati áram közelében rendelkezésre áll a szükséges energia is.

Ezzel szemben, a szabadban a benzines Makita láncfűrész tud remek érvényesülési feltételeket nyújtani. Itt nem gond, ha kicsit zajosabb az eszköz és a keletkező füstgázok is gyorsan elszállnak. Mindezek mellett, attól sem kell tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban a hosszabbító zsinórját elvágjuk. Látható tehát, hogy mindkét Makita láncfűrész változatnak megvan a maga alkalmazási területe és előnye. Tartsuk ezeket szem előtt!