Faragasztó a barkácsoló családfőknek

Faragasztó

Időnként a bútorainkat elég csak picit felújítani annak érdekében, hogy teljesen más legyen az összkép az adott helyiségben. Ezt a legtöbb esetben az ügyes kezű családfő végzi el, aki amúgy is szeret barkácsolni. A folyamat több felszerelést és hozzávaló kelléket igényel, amilyen például a faragasztó is.

De nem mindegy, hogy milyet vásárol, mert egy gyenge minőségű nem sokat ér, sőt, meglehet, hogy dupla munkát jelent, ha kétszer kell foglalkozni az adott bútordarabbal. Ilyenkor van ám igazi dühöngés! Viszont, amennyiben a festekarena.hu webáruházban megvásárolható Pattex Palma Fa Normál faragasztóra esik a választása, az ilyen jellegű bosszúságokat simán ki tudja iktatni. Ez a ragasztóanyag mindenféle faáru és műanyag dekorációs lap ragasztására ideális.

Barkácsolásnál, szerelésnél egyaránt remekül használható, fuga-, tömörfa és felületragasztásra kiváló. A faragasztó felhasználását szobahőmérsékleten kell végezni, a legoptimálisabb a 14 C fok felett. Egy- vagy kétoldalas kenéssel szintén alkalmazható. A már előkészített felületekre felvihető ecsettel, kenőlapáttal, valamint hengerrel, gépi úton.

Kezdeti szilárdsághoz 3-5 óra a kötési idő, a tovább-feldolgozáshoz 18-24 óra pihentetési idő szükséges. Ez a faragasztó a végleges kötésszilárdságot 24 óra alatt éri el. A termék remek megoldást jelent, ha valaki át akarja alakítani például az íróasztalt, mert nem fér rá az összes szükséges gépezet. De abban az esetben is jól felhasználható, amikor egy kisebb polcot akar megnagyobbítani.