Gyerekülés, a felhőtlen autókázásért

Kötelező a gyerekülés

Ki ne szeretne hétvégén kikapcsolódni a családdal és elmenni kirándulni vagy meglátogatni a rokonokat? Ezzel semmi gond, viszont ha kisgyerek is van a családban, akkor elengedhetetlen és mondhatni kötelező a gyerekülés beszerelése.

A gyártók, a gyerekülés megtervezésekor 4 területet tartanak szem előtt. Ebből az első nem más, mint a stabilitás és a gyerek kimagasló védelme, az ütközési erők levezetése. A második kritérium, hogy az ülés biztonságosan és maximális stabilsággal rögzíthető legyen. A harmadik szempont a tervezés során, hogy ne csak hasznos legyen a gyerekülés, hanem kényelmet is nyújtson, erre szolgálnak a huzatok és párnázatok.

A negyedik tényező a kicsi megfelelő rögzítése. Erre a célra a pajzsos megoldás vagy az 5 pontos biztonsági öv az egyik leginkább ajánlott a piacon. Az 5 pontos biztonsági öv 5 helyen rögzíti a csemetét. Kettő a vállnál, kettő a csípőnél plusz a középső, hogy még nagyobb védelmet élvezhessen az autókázás során és a szülő is felhőtlenül örülhessen a családi kiruccanásnak.