infraszauna

Infraszauna, hogy télen is élvezhesse a meleget

Nem kell lemondanunk télen sem a napsugarak áldásos, testet-lelket melengető hatásairól. Az infraszauna működési elve nagyon hasonlít a napsugárzáshoz, ezért is olyan népszerű a használata a téli hónapok alatt. Ennek a szaunázási módnak a lényege, hogy az infrasugarak nem a levegőt, hanem közvetlenül a testet melegítik.

A bőr mélyebb rétegeibe hatolva, rövidebb idő alatt, intenzívebb izzadást képesek kiváltani. Hatására kitágulnak a hajszálerek, felszabadulnak a lerakódott káros méreganyagok. A finn szaunától eltérően, ahol a kiizzadt verejték 90-98%-a víz, itt mindössze 80%. A vízzel együtt zsír, koleszterin, salakanyagok, nehézfémek távoznak a testünkből.

Az infraszauna használata ezért az egyik legjobb méregtelenítő módszer. Kitűnő választás a fogyni kívánóknak is, hiszen 30 perces szaunázás 600-800 kalória elégetését is lehetővé teszi. Minden esetben ajánlatos átgondolnunk az egészséges életvitel egyéb tényezőit, a helyes táplálkozást, a rendszeres mozgást és nemcsak kizárólag az infraszauna jótékony hatásaira bízni magunkat!