Kevés borbély szalonnak van ilyen belső kialakítása Budapesten

borbély
Borbély

Bárkit megkérünk, hogy sorolja fel minden idők legsikeresebb és leghíresebb filmjeit, A Keresztapa szinte biztos, hogy szerepel majd a listáján. Nem véletlen, hiszen valóban egy remekműről van szó, kiváló színészekkel, forgatókönyvvel és érdekfeszítő cselekményszállal. Most lehetőség nyílik betérni egy olyan helyre, ami A Keresztapa film világát tükrözi. Látszik, hogy sok munka ment abba, hogy egyedi legyen a kialakítása ennek a borbély szalonnak (06-20-621-8466, 1073 Bp. Erzsébet körút 16.).

Minden borbélyszék, képkeret a benne levő képpel együtt, bútor, na meg az itt dolgozó kemény fiúk öltözete és kinézete, mind-mind a 100 évvel ezelőtti Amerikát idézi, amikor az olyan férfiak uralták az itteni nagyvárosokat, akik nem rettentek vissza a törvények áthágásától. Sőt, a szesztilalom idején, szesz árusításával tettek szert hatalmas vagyonra és építették fel a saját birodalmukat, amiket hosszú időn keresztül fenn is tartottak, és a hatóságoknak csak nagyon nagy erők mozgósítása árán sikerült felszámolni azokat.

Nos, ha más nem is, de a A76 borbély szalon falán lógó Thompson biztosan eszébe juttatja mindenkinek azt a korszakot, amelyben ezek a vegyes megítélésnek örvendő emberek éltek. Volt, aki gyilkosnak, mások viszont a modern kor Robin Hoodjainak tartotta őket, mert a sok gaztettük mellett, sok embernek biztosítottak napi szinten, életben maradást jelentő étkezés, méghozzá ingyen.

Tehát ezt a kort idézi fel az említett szalon, azzal a különbséggel, hogy ha ma betérsz, nem kell attól tartanod, hogy kifele már csak hozni fognak. Bár a mostani fiúk is kemények, de más tekintetben. Könyörtelenségük csak a rendezetlen hajjal és szakállal szemben jön elő, ezekkel viszont hidegvérrel leszámolnak. Amennyiben őket bízod meg az ilyen ügyek elintézésével, garantáltan nem fogsz majd csalódni, hiszen profikról van szó. Attól a pillanattól kezdve, hogy ők kezelés alá veszik a séródat, egyetlen hajszáladnak sem lesz többé kedve kilógni a sorból. Az elintézett ügy örömére pedig, majd leguríthatsz egy pofa sört is.