Meglepően sok résztvevő volt a mentorprogramon

Innovációs mentorprogram
Innovációs mentorprogram

Végre nem fegyverkezési és hadászati célból versengenek egymással a világ országai. Ezzel az ambiciózus megmozdulással az összefogás erejéről tettek tanúbizonyságot. Nevezhető versenynek is, viszont rengeteget tanulhatunk egymástól. A szervezők nem is gondolták volna, mégis rekordot döntően zárult a jelentkezés a Design Terminal őszi startup-mentorprogramjára. Éppen emiatt, máskor is sor fog kerülni a mentorprogramra, ahol a jelentkezők új ötletekkel rukkolhatnak elő.

Ez egy olyan nemzetközi rendezvény, ahová a világ bármelyik pontjáról érkezhetnek jelentkezők, olyan ötletekkel, amelyek akár megváltoztathatják szó szerint az egész világot. Szerencsére kreativitásból nincs hiány, éppen ezért rekordot döntően zárult a jelentkezés a Design Terminal őszi startup-mentorprogramjára. Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a legnépszerűbb témakörök közé az oktatás és az egészségügy tartozik. Szomorú, hogy még a mai fejlett világban is rengeteg országban gondot jelent a megfelelő egészségügyi ellátás, illetve az oktatás kérdése is megoldásra vár.

Tehát érthető, hogy miért rekordot döntően zárult a jelentkezés a Design Terminal őszi startup-mentorprogramjára. Mivel a világ 56 országából érkeztek pályázatok, ebből arra következtethetünk, hogy mindenhol megvan a fejlődés iránti szándék. Azért lehetett rekordjelentkezés a Design Terminal startup-programjába, mivel a témakörökkel kapcsolatos ötletek nemcsak egyetlen régióból érkeztek, hanem egyaránt kitűnő pályázatok láttak napvilágot németektől, britektől, észtektől, amerikaiaktól, illetve a fejlődésben lévő afrikai és brazil területekről is.

Mivel tavaly a rekordjelentkezés a Design Terminal startup-programjába sikerrel zárult, ezért a biztosság úgy döntött, hogy ez idén is megrendezésre kerül. Bővebben erről a kreativ.hu weboldalon olvashatunk, ahol többek között megtudhatjuk, hogy idén az innovatív megoldások a városfejlesztés, egészség, sport, munka és a tanulás területein a legfontosabbak. Éppen ezért lesz valószínűleg rekordjelentkezés a Design Terminal startup-programjába.