Miben tud segíteni egy szemhéjplasztika specialista?

szemhéjplasztika
Szemhéjplasztika tapasztalt specialista által

A szem körüli ráncok, az alatta elhelyezkedő sötét árkok és táskák, valamint a petyhüdt felső szemhéj nemcsak az arc esztétikáját ronthatja el, hanem sokkal idősebbnek is mutathatja a szóban forgó személyt, ezért nem csoda, hogy sokan vállalkoznak olyan szépészeti beavatkozásokra, amelyek ezeket a problémákat hivatottak orvosolni.

Ugyanakkor, mivel ilyen nagy a kereslet ezekre az eljárásokra, mondhatni már rutinműtéteknek számítanak, hiszen az orvosok is rengeteg tapasztalatot gyűjthettek és időközben új technikákat is ki tudtak fejleszteni. Ha olyan sebészhez fordul aki már évek óta foglalkozik szemhéjplasztikával, akkor biztosabb lehet a műtét professzionális kivitelezésében is.

Valamint amiatt sem kell aggódnia, hogy esetleg nem olyan lesz az eredmény, mint amire számít, mert egy rutinos szakember szinte pontosan meg tudja mondani, számítógépes programmal mutatni, hogy mit várhat a beavatkozástól. Azonban azt tudni kell, hogy a szemhéjplasztika minden változatánál van néhány hetes regenerálódási idő, amíg még nem fog teljesen látszani, hogy milyen változások is történtek.

Persze, ha egy petyhüdt szemhéj kerül kezelésre, akkor már közvetlenül az eljárás után észlelhető némi javulás, de a végső állapot csak akkor fog kikristályosodni, amikor hegek begyógyulnak és az esetleges bevérzések is elmúlnak. A szemhéjplasztika ugyanolyan műtét, mint bármelyik egészségügyi eljárás, tehát vannak kockázatai és a nyomai sem tűnnek el pillanatok alatt.

Ki kell várni, hogy ez az időszak leteljen, illetve jó előre felkészülni arra, hogy egyből utána nem fogja tudni a legjobb formáját hozni. Ha van lehetősége rá, akkor érdemes úgy betervezni, hogy egy hosszabb-rövidebb szabadság elején kerüljön sor rá, hogy a regenerálódás alatt ne kelljen munkába mennie.

A műtét után 1-2 hétig egyébként sem javasolt a nehéz, fizikai munka, illetve a sportot és a sminket is kerülni kell, amíg teljesen be nem gyógyulnak a sebek. 6 hónapig a napozás és a szoláriumozás sem ajánlott, ezért ne a nyár elejére vagy közepére kérjen időpontot, ha szeretné kiélvezni a jó időt!