Nem mindenhol magas a kertépítés ára

öntözőrendszer kiépítése
Öntözőrendszer kiépítése

A mai modern kertek szépségéért a locsolórendszer felel. Azért, hogy az éveken keresztül tökéletesen működjön, az öntözőrendszer kiépítése egy profira bízandó feladat. A szaki pontosan tudja, hogy mitől lesz a rendszer egyedi és hatásos. Az öntözőrendszer kiépítése során a kertmester megannyi eszközt kell felhasználjon.

Az egyik ilyen a vízvezetékcső. Legyen szó akármilyen locsolórendszerről, a legfontosabb és legalapvetőbb elemnek ez bizonyul. Általa jut el a víz az öntöző elemekig. A vezetékek méretét a külső átmérőjük mutatja meg milliméterben. Ezen tulajdonságon kívül, a gyártók feltüntetik a nyomásterhelhetőségüket is.

Ez lehet mondjuk 3, 6, de akár 10 bar is. A fővezetékeket kemény polietilén alkalmazásával kell telepíteni az öntözőrendszer kiépítése során. Itt a tartósság és strapabíró jelleg fontos. A vezetékek összekötése a fittingek, idomok és szerelvények segítségével történik.

Ezek nagyon sok variációban fellelhetők és elengedhetetlen részei az öntözőberendezésnek. Tehát, amikor az öntözőrendszer kiépítése a cél, ezekről nem szabad megfeledkezni. Nagyon lényeges tartozékok még a szivattyúk is. Amikor nem vezetékes vízről van táplálva az öntözőrendszer, akkor mindenképpen szükséges, hogy valamilyen motor biztosítsa a megfelelő vízáramlást.

A motor fajtájától a kertépítés ára is megnőhet. Minél komolyabb, profibb modell mellett dönt az ember, annál többe fog kerülni. Amikor a locsolórendszer vízgépészeti megtáplálásáról van szó, akkor két típusú szivattyú jöhet szóba: a mélykút- és a centrifugál szivattyú. Mind a két fajta kiegészítője lehet az átfolyáskapcsoló, a nyomáskapcsoló, vagy az indítórelé.

Speciális szivattyúk rendelkezésre állnak nyomásfokozásra is. Ugyanakkor a kertépítés ára természetesen függ attól is, hogy a tulaj mennyi pénzt szán erre. Egy megbízható szaki mindig kötelességének érzi elmondani azt, hogy egy komolyabb projekt esetén az ember mélyen a zsebébe kell nyúljon. A költségek előzetes tisztázása segít a megfelelő mederben tartani a folyamatokat. Ezáltal pedig jobban kirajzolódik a kertépítés ára is.