Praktikus újszülött ruhák a babának

Újszülött ruhák
Újszülött ruhák

A babakelengye összeállítását már a harmadik trimeszter közepéig illik megejteni. Ugyanis eléggé nehézkes lesz majd a szülést követően újszülött ruhák után rohangálni. Az első hetek nem arról kell szóljanak, hogy mit felejtettek el a szülők beszerezni.

Ha előre informálódnak, akkor tudni fogják, hogy mire lesz szükségük. Először is babaruhák terén nem lehet túl sokat vásárolni. Az újszülöttekkel ugyanis gyakran történnek „balesetek”, amelyeknél azonnali teljes alsó-, felső ruházat csere szükséges. Ekkor jól jön, ha az újszülött ruhák között bőven lehet válogatni. Ha nem is büfizi le a ruháját, akkor is érdemes mindennap tiszta és vasalt ruhát adni rá, hiszen a bőrének az tesz jót, ha minél higiénikusabb környezetben tartják.

A vasalás a ruhák fertőtlenítése miatt fontos, ezért már a vásárláskor figyeljen oda arra, hogy az újszülött ruhák legyenek könnyen vasalhatóak. Ekkor még nem szerencsés túl fodros-bodros ruhákat választani, hiszen senki sem szeret ilyesmivel pepecselni, főleg akkor, ha van fontosabb dolga is.