A szauna kitűnő választás

Egészséges szaunázás

A berendezés használata sok átmeneti szív- és érrendszeri, valamint hormonális változást okoz, a legtöbb egészséges felnőtt és gyermek mégis könnyedén és jól viseli, sőt, szereti, ugyanis jó hatással van az egészségére.

A szauna egy olyan kisebb helyiség vagy faház, amit felfűtenek 90-100 fokra, a levegő száraz, forró, a páratartalom alacsony, de alkalmanként a forró kövekre vizet locsolnak, így növelik a páratartalmat. Az emberek benne relaxálhatnak, izzadhatnak, tisztulhatnak.

Padjai különböző magasságban találhatóak, általában három szinten, de ez változó, a legtetejére csak azok szoktak ülni, akik a témában tapasztaltak, nekik is csak az utolsó pár percre javasolt. A forró, száraz levegő előnye, hogy a baktériumok elpusztulnak a vírusokkal együtt.

A test a meleg hatására úgynevezett lázas állapotba kerül. A különlegessége, hogy az erek kitágulnak, elkezdődik a verejtékezés, viszont ekkor nem csökken a test hőmérséklete. A szauna által a felfokozott vértellátás következtében gyorsulnak az anyagcsere folyamatok.