Az elektromos redőny időzítővel ellátható

Motoros redőny

Elsősorban az alumínium redőnyökre szerelnek elektromos motort, de természetesen a műanyag és hagyományos modellek is elláthatóak vele. Az elektromos redőny nagy segítséget nyújt azoknál a modelleknél, amelyek nehezebben mozgathatóak.

A nagyobb felületű, súlyosabb daraboknál jelenthet igazán könnyítést az elektromotorral ellátott húzószerkezet. Sokan döntenek az elektromos redőny mellett, kényelmi okokból is, hiszen amikor időzítővel is ellátják, akkor nem kell gondoskodni a fel- és lehúzásról, hanem a rendszer ezt automatikusan irányítja.

Elsősorban a nagyobb felületű redőnyök mozgatásához előnyös ez a funkció, mivel ezek súlya nagyobb, ami komolyabb erőt igényel. A háztartásokban egyre több az automatizált funkció. Hogy mindezen kényelmi szolgáltatás valóban az ember előnyére válik vagy sem, azt jelenleg nem tudni, de mindenesetre sokak által kedvelt.

Idősebb embereknél vagy azoknál, akik hosszabb távon nem tartózkodnak otthon, kifejezetten javasolt, mivel az elektromos redőny időzítővel automatikus le és fel egyszerűen mozgatható.