Nagyon érdekesek az eljegyzési szokások

Eljegyzési szokások

A házasság intézménye már több ezer éve létezik, ezért az idő múlásával rengeteget változtak a hozzá kapcsolódó hiedelmek. Sajnos, ma már nem feltétlenül vagyunk tisztában vele, honnan erednek az eljegyzési szokások, azonban a fennmaradt feljegyzéseknek köszönhetően megszerezhetjük a kívánt információkat. Például az eljegyzési gyűrű bal oldalon történő hordásának szokása onnan ered, hogy az ókori rómaiak szerint innen ered a szerelem vénája. Görögországban terjedt el az a gyakorlat, hogy a pár tagjai a házasodást követően átrakták a jobb gyűrűs ujjukra az ékszert.

Az eljegyzési szokások kapcsán érdemes még megemlíteni azt is, hogy Írországban a felek nevének betűit összekeverve gravírozták be a gyűrűbe. Az is érdekes, hogy a 17. században a lányok gyakran a hüvelykujjukra rakták az ékszert, amivel Szűz Máriára kívántak emlékezni. Az eljegyzési szokások közül ki kell emelni azt is, hogy a férfiak a negyvenes évek körül kezdtek gyémánttal díszített ékszert venni a választottjaiknak.

Mivel a hirdetések szerint a kő örökké megmarad, ezért a soha véget nem érő szerelmet szimbolizálja. A whiteandblack.hu weboldalon a gyémánt eljegyzési gyűrű akció keretén belül a férfiaknak ma is lehetőségük nyílik gyémántköves gyűrűt venni. A legtöbb úr olyan ékszert vesz, ami kerek csiszolású (briliáns) kővel van ellátva. Népszerű még a szögletes (princess) csiszolású gyémánt is, a szépségének köszönhetően. Kérés esetén akár egyedileg is meg lehet munkálni a követ a gyémánt eljegyzési gyűrű akció keretén belül. A szakemberek akár egyetlen fotó alapján is képesek elkészíteni a megálmodott ékszert.

A megrendelőknek arra kell számítaniuk, hogy körülbelül 4-5 hétre van szükség a munkálatok befejezéséhez. A legyártás előtt az ügyfelek megnézhetik a terveket, és elmondhatják, hogy igényelnek-e valamilyen korrigálást. Mivel a gyémánt eljegyzési gyűrű akció még mindig tart, ezért nem kell olyan sokat fizetni az elkészítéséért. A webáruház készletéből is lehet választani, ha valaki nem akar egyedi jellemzőkkel bíró ékszert venni a lánykéréshez.