Már évek óta sütünk-főzünk és mégis néha valami hiányérzetünk van. Talán azért, mert vágyunk a házipékek „világába”, ahol közelebbről megismerhetjük a kelt tésztát és megtanulhatjuk a helyes, eredményes kezelését. Újra fel szeretnénk idézni azokat a kellemes gyermekkori érzéseket, amelyeket a friss kenyér illatától mai napig szívünkbe zártunk. Ezt az érzést most gyermekeinknek is átadhatjuk és mi magunk is újra megélhetjük. A lelkes házipékek szeretettel bánnak a tésztával és türelmükkel a legfinomabbat formálják meg belőle.
Kulcsfontosságú a megbízható és érthető recept, az alapanyagok, a lelkesedésünk mellet. A kezdő házipékek nagyanyáikat kérdezik meg, vagy az internetet böngészik a témában, esetleg a szakácskönyveket lapozzák. Ha megvan a lelkesedésünk és elhatároztuk, hogy házipékek leszünk, akkor a legeredményesebb, ha tapasztalt személytől tanulunk. Ilyen Tóthné Libor Mária, akinek a csodálatos receptes könyve segítségével sikeresen tudunk sütni. Olvassunk bele és biztosan kedvet kapunk az otthoni kenyér és más finomságok sütéséhez!