Mire kell vigyázni a foci cipő vásárlása során?

Foci cipő

Legyen szó bármelyik sportról is, a maximális kényelem és biztonság érdekében kötelező viselni a megfelelő felszerelést. Szinte az összes sportnál létfontosságú a lábbeli, és nincs ez másképp a futball esetében sem. A jól megválasztott foci cipő egy igazi áldás lehet, míg, egy rossz fajta nagyon megkeserítheti az amúgy is fárasztó 90 percet, amit a tulajdonosa eltölt a pályán.

A tapasztaltabbak, valamint az edzők és szakorvosok ezért is mondogatják mindig a kezdőknek, hogy a jó foci cipő megvétele mennyire sokat számít. Nem szabad elsietni a döntést és az első lábbelit megvenni, amelyik éppen megtetszik. Tény, hogy manapság a külső sokat számít, azonban ezen kívül sok más mindenre is figyelni kell.

Természetesen csakis az a foci cipő jöhet szóba, amelyik stabilan megtartja a bokát, nem terheli feleslegesen a térdet és a talpat, illetve megadja a maximális komfortot. A foci cipő egyik leglényegesebb része kétségtelenül a talp. A füves pályán csakis az állja meg a helyét, amelyiknek speciális gumiból készült a talprésze. Egy ilyen cipővel az ember csak kevésszer csúszik majd el.

Print Friendly, PDF & Email