A filteres zöld tea effektjei orvosi szemmel

Filteres zöld tea
Filteres zöld tea

Egyesek nem tudják, hogy melyik tea mellett döntsenek akkor, amikor a cél az egészségmegőrzés és a finom íz. Mind a kettőt képes biztosítani a filteres zöld tea, ráadásul hazánkban igen közkedveltnek mondható, pontosan ezen adottságok miatt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez számos pozitívummal bír a szervezet gondmentes működését tekintve.

A filteres zöld tea hatékonyságát számos, etikus körülmények között végzett állatkísérlet is igazolta. A teszt kimutatta, hogy meggátolta a rosszindulatú daganatok kialakulásának folyamatát. A kísérlet arra is rávilágított, hogy azok a személyek, akik napi szinten, közel 0,5 liter filteres zöld tea fogyasztása mellett döntöttek, azok körében jóval kisebb volt a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása.

Sőt, egy komolyabb kutatás arra is rávilágított, hogy a filteres zöld tea rendszeres fogyasztásával, akár 12%-al is csökkenteni lehet a szívinfarktus előfordulásának kockázatát. Említést érdemel a koleszterinszintet csökkentő hatás is, ami némelyik személynek szinte már létszükségletet jelent.