Az energiahatékonysági törvény minden részletre kiterjed

Az energia gazdaságos felhasználása

Mára már felismerték, hogy mekkora értékeket képviselnek az energiaforrások. Mivel számos nagyvállalat nagy mennyiségű energiát emészt fel, ezért megszületett az energiahatékonysági törvény, ami azt a célt szolgálja, hogy egy energetikai szakreferens felkérésével, a cégnek lehetővé váljon az energiatakarékosság megteremtésére szolgáló feltételek.

Így olyan rendszerek kerülnek kidolgozásra, amelyek akkor is pozitív mutatókat fognak eredményezni, hogyha meghaladják az előírt átlagértékeket.

Az energiahatékonysági törvény olyan esetekben lép életbe, hogyha egy bizonyos vállalat több mint 400 000 kWh villamos energiát, 3400 GJ hőmennyiséget vagy 100 000 m3 földgázt használ el éves szinten.

Szakreferens vizsgálata nélkül nagy esély van az energiaveszteségre ekkora mennyiségeknél. Ezért egy kormányrendelet hatására módosítások történtek az energiahatékonysági törvény meghatározására. A szakreferens alkalmazását érdemes minél előbb igénybe venni, mert a későbbiekben ennek nélkülözése büntetést vonhat maga után.