Dél-Amerika büszkesége a cachaca

Cachaca

Amikor ellátogatunk egy idegen országba, akkor általában ki szoktuk próbálni a helyi tradicionális ételeket, italokat. Akinek nincs ideje utazgatni, az most az italneked.hu segítségével kóstolhat bele Dél-Amerika, azon belül is Brazília nemzeti italába, ami a híres és közkedvelt cachaca.

A rumhoz hasonlóan, ezt is cukornádból erjesztik és rengeteg fajtája létezik. Dél-Amerika országaiban is előszeretettel fogyasztják, de az eredeti Brazíliában készül. Nem kevesebb, mint 5000 különféle márka létezik a cachaca italból. Ennek köszönhetően kapható olyan is, ami kevesebbe kerül, mint egy üveg ásványvíz. Természetesen megtalálhatóak a minőségi márkák is és az italneked.hu kínálatában is túlnyomó részt ezek vannak jelen.

Az ital ízét nagyon sok minden befolyásolja, ezért lehet elkészíteni csak Brazíliában az eredetit, mert itt olyan az éghajlat és a talaj minősége, amitől eredeti lesz a cachaca. Éppen ezért szeretné levédetni a brazil kormány az ital elnevezését. Természetesen ezt is több helyen használják gyógyszerként citrommal fogyasztva, mivel úgy tartják, hogy enyhíti a gyomorpanaszokat. A népi orvoslás még a kígyómarás gyógyítására is használja, több-kevesebb sikerrel.

Rió híres karneválja elképzelhetetlen cachaca nélkül, hiszen ilyenkor tetemes mennyiség szokott elfogyni ebből az italból. A megtermelt cachaca alig 2%-át importálják más országokba, ezért eddig nem volt túlságosan ismert, viszont most már bárki megkóstolhatja, az italneked.hu webhopnak köszönhetően. Biztosan gyorsan sokak kedvencévé fog válni.