A szőlő hazánk egyik legnépszerűbb gyümölcse, talán több okból is. Egyrészt remek íze van a jól termesztett szőlőnek, másrészt remek bort lehet belőle készíteni, ha van egy kis hozzáértés kéznél. Ehhez azonban egy minőségi szőlő oltvány kell, amely lehetővé teszi, hogy a szőlő erőteljesen növekedjen és később is megtarthassa remek ízét.
Ha Ön is szőlő oltványt szeretne létrehozni, akkor a Bianca típus az egyik legmegfelelőbb választás erre a célra. A Bianca „R” fehér egy keresztezett fajta, melyet az Eger 2 és a Bouvier fajtákból hoztak létre, így kombinálva ideális arányban a kettő ízvilágát. Közepes méretű fürtjei ízekben és alkoholban gazdag, így megbízhatóan a legjobb minőségű bor alapját adják. A szőlő oltvány termése általában szeptember közepe táján érik, azonban minél tovább hagyjuk a tőkén, annál magasabb lesz a cukorfoka. Ez a borkészítésben már nem mindig előnyös. A jó bortermesztőnek tudni kell, hogy meddig érik a szőlő, így Ön is tartsa mindig észben, hogy mennyire alkalmas már a szőlő a borkészítésre.