Igazán speciális eszköz a mozgásérzékelő

Mozgásérzékelő
Mozgásérzékelő

Teljesen egyértelmű, a biztonsági rendszerek jelenlétével, legyen az a kültéri IP kamera vagy épp a legkisebb mozgást is gondmentesen érzékelő eszköz, ma már a tulajdonosok biztonságban érezhetik magukat és a lakásban lévő javakat. Természetesen, a biztos siker érdekében nélkülözhetetlen a mozgásérzékelő, amelyik tekintetében rengeteg típus áll rendelkezésre.

Az ultrahangos változat minősül hazánkban az egyik legnépszerűbbnek, ami érthető is, hiszen ez egy profi és remekül működő változat. Ez a szerkezet a jó minőségű jeladó segítségével hanghullámot bocsát ki, és a vevő a doppler elv alapján érzékeli is ezt. Emellett elterjedtek a radar- és mikrohullámokkal funkcionáló szenzorok is, amelyek közül említést érdemelnek az infravörös modellek.

Egyértelmű, hogy a mozgásérzékelő fő adottsága a szimpla jellegben rejlik, ugyanis ennek hála, nincs szükség külön adóra és vevőre. Ezáltal ha egy hőt sugárzó tárgy, test mozog az érzékelési tartományban, akkor a szenzor egyből felismeri, hogy az pontosan mi, különbséget téve az egyéb hőforrásoktól.