Igenis színvonalas a japán whiskey

Japán whiskey

Amikor a whisky-ről van szó, akkor rengetegen egyből az amerikai, skót, ír vagy éppen kanadai fajtákra gondolnak. Azonban nemcsak a nyugati, de a keleti fajták is elterjedtek, és ezek közül is főleg a japán whiskey ismert. Ezt a skót maláta whiskey típusra mintázták. Persze az országban már sok fajta a kevert kategóriába tartozik. A japán whiskey egyedisége, hogy az elkészítésekor az árpamalátát égetőkemencében szárítják és csak igen kevés tőzeget adnak hozzá.

A cefrét itt is, mint sok más esetben, kisüsti megoldással párolják. Rengeteg ideig nem csupán a laikusok, hanem a szakemberek is úgy gondolták, hogy a nem Skóciában készült whiskyk csakis gyengébb minőségűek lehetnek, mint az eredetik. Ezt gondolták a japán whiskey típusról is.

Azonban a vak kóstolással végrehajtott összehasonlítások arra utaltak, hogy ez éppen annyira nívós, mint az amerikai, skót vagy ír változat. Sőt, sokszor a hozzáértők a japán whiskey aromáit jobbnak tartották, mint az eredetit. A japán whiskey főzésének egyik ismert meghonosítója Takecuru Maszataka.