Kérjük az orvos segítségét a fogpótlás kiválasztásához!

fogpótlás
Fogpótlás

A cápákkal ellentétben, az embernek csak egy maradandó fogsora van, aminek az elveszítése nagy károkat okoz. A fogpótlás nevezhető kötelezőnek is, főleg, ha nem akarunk még több panasszal a rendelőben kikötni. Két nagy csoportra oszthatjuk a műfogakat, az egyik a kivehető protézis vagy fogsor, a másik pedig a teljesen rögzített.

Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai, így nekünk kell dönteni, hogy melyiket szeretnénk. A kivehető változat könnyen tisztítható és gyorsan elkészül, ráadásul olcsóbb. Amikor teljesen rögzített fogsorról vagy hídról beszélünk, akkor a procedúra lényegesen hosszabb, viszont nem kell attól félnünk, hogy véletlenül az ételben marad a fogunk.

Ha nem tudunk dönteni, akkor érdemes a fogorvos tanácsára hallgatni, aki minden esetben előzetes felmérést végez és elmagyarázza, hogy melyik fogpótlás a legjobb lehetőség az esetünkben. Bár a fogaink nem cserélődnek le maguktól, de ma már szinte mindent meg tudunk oldani, a fejlett technológiának köszönhetően, így a fogpótlást is.