Márvány sírkő, az ellenálló síremlék

Sírkövek kedvező áron

A kőfaragó szakma egy különleges mesterség, főleg ha családi vállalkozásként, generációkon keresztül átível. A síremlékek mellett, a szakmabeliek segítenek az ügyfeleknek az egyéb kőből készült tárgyak megformálásában is.

Viszont, amikor az örök emlék állítása a cél, a márvány sírkő kitűnő opció lehet, ami az anyagokat illeti. Ezen felül, a gránit és a mészkő a fő alapanyag, amivel dolgoznak. Az ügyfeleknek fontos tudniuk, hogy a sírköveket nem árt olykor takarítani.

Az esőzés vagy a magas fák lehulló termései mind károsak lehetnek idővel. Nem kell nagy dologra gondolni, elegendő évente egy-két alkalommal lemosni, letakarítani.

A nemes kövek esetén, mint például a márvány sírkő, használhatunk speciális ápolószereket is. Erről érdemes tájékoztatást kérni a szakemberektől, akik abban is tudnak segíteni, hogyha mégis megkopott az egyedi síremlék felülete, miként lehet újra fényessé és tisztává varázsolni. Azonban a nagytömörségű márvány évtizedekig eláll, így nincs szükség akkora jellegű karbantartásra.