Miért is jó a BackScan?

Backscan
Backscan

Az orvosi állapotfelmérő eszközök területén is folyamatosan jelennek meg olyan újdonságok, amelyek egyszerűbbé és pontosabbá teszik a vizsgálatokat. Ilyen újfajta diagnosztikai műszernek számít a BackScan is, amely a gerincoszlopot vizsgálja meg nagy pontossággal.

Ami esetében igazán új, hogy az eddigi röntgenvizsgálathoz képest, semmilyen sugárzást nem szenved el a páciens és a terapeuta sem. A BackScan a C7-es nyaki csigolyától a S3 valamelyest derék alatti csigolyáig ad háromdimenziós képet a gerincről, 1 fok pontossággal.

Ez pontosabb kép, mint amit a röntgenfelvétel adni tud. A vizsgálat természetesen fájdalommentes és gyorsan elkészül. A BackScan gerincképet nyomtatni is lehet, de kérésre e-mailben is elküldik az eredményt.

Ez a vizsgálat a szakorvosoknak és gyógytornászoknak is nagy segítséget nyújt a további kezelésben. Természetesen a páciens adatai elmentésre kerülnek így egy későbbi vizsgálat során az eredmények összehasonlíthatók. A mai napig hazánkban egyedülállónak számít ez a berendezés.