Mit jelent a dekupázs kifejezés?

Dekupázs szalvéta segítségével készíthető
Dekupázs szalvéta segítségével készíthető

A címben megemlített kifejezést a legjobban talán szalvétatechnikaként lehetne lefordítani. Az ebben a művészeti ágban tevékenykedők azért dolgoznak, hogy a szalvéták és lakkok segítségével minél különlegesebben fel tudják díszíteni a kinézett tárgyakat.

A dekupázs szerencsére nem nehéz, hiszen csak arra van szükség, hogy a művészkedésre vágyók kivágják a szalvéta felületéről a kért mintát, majd a kívánt felületet be kell lakkozniuk és erre rá kell helyezniük a szalvétáról levágott mintát.

A dekupázs úgy folytatódik, hogy még egy réteg lakk kerül a szalvétára, ami ennek köszönhetően fennmarad az adott felületen és még védőréteget is kap. Természetesen sok tipp létezik arra vonatkozóan, hogyan lehet elkerülni például a szalvéta meggyűrődését,

ezért ezeknek tehát érdemes utánaolvasni. A re-kreativ.hu oldalon további ötleteket és termékeket lehet találni a dekupázzsal kapcsolatban. Itt egyébként különleges minták is kaphatóak, tehát mindenképpen tanácsos innen valami szépet vásárolniuk a hobbi kedvelőinek.