Párásító készülék a betegségek elkerülésére

Számos formában kapható a párásító

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a lakás száraz levegője miatt, rendkívül könnyen kiszáradhatnak a nyálkahártyák, ami csökkenti az oxigénfelvételt, a fertőzések szembeni ellenálló képességét.

Ha mindezeket szeretné elkerülni, akkor egy fantasztikus párásító készülék segítségével elérheti. Létezik meleg típusú berendezés, ez a vizet melegítéssel gőzzé alakítja, ezáltal egyben fertőtlenít is. A szennyeződés, a vízkő a tartályban marad, amit 20 %-os ecettel egyszerűen kiöblíthet.

Mindenképp higiénikus, csak minimális karbantartást vesz igénybe. A hideg párásító készülék nem forralja fel a vizet, vagyis nem enged ki gőzt. A benne található nedvesítő betét szabályozza a levegő minőségét, a páraszint automatikusan állítható be.

Érdemes tudni, hogy a nedvesítő betétet legalább félévente cserélni kell, ez nem túl drága. Célszerű átmosni legalább hetente egy alkalommal langyos, mosószeres vízzel. A párásító készülék egyes darabjai rendelkezik illóolaj adagolóval, így az aromaterápia előnyeit is kihasználhatja.