Redőny javítás gyorsan és egyszerűen

Redőnyök javítása szakszerűen

Amikor nem is várnánk, megtörténhet, hogy nem tudjuk leereszteni a redőnyt. Viszont nem kell pánikba esni, mert a legtöbb esetben a ​redőny javítás könnyűszerrel kivitelezhető.

Noha nem tanácsos hozzáfogni házilag szétbontani a szerkezetet, mert az még csak-csak sikerülni fog, de lehet az összerakás okozza majd a legnagyobb gondot. A szakember azonban első ránézésre meg tudja mondani, hogy mi a probléma és azzal is pontosan tisztában van, hogy ilyenkor mi a teendő.

Hogyha véletlenül egy régi redőnyről van szó, amihez már nem lehet alkatrészt kapni, akkor megtörténhet, hogy cserére lesz szükség, de ez csak akkor lesz így, hogyha a ​redőny javítás során nem lehet helyettesíteni a meghibásodott tartozékot másikkal. A leggyakrabban előforduló problémák közé tartozik a gurtni csere, mivel az idővel elhasználódik és elszakad.

A rossz beszerelés, az intenzív használat egy idő után okozhat akadást a redőnyök mozgásában, ez pedig gyakori jelenségnek számít. A csévélővel is adódhatnak gondok, de a redőny javítás során ezt könnyedén orvosolni lehet.