Roppant korszerű a hőszivattyús fűtés

Hőszivattyús fűtés
Hőszivattyús fűtés

Megannyi fűtési megoldás áll rendelkezésre. A jól bevált típusok mellett, azoknak is érdemes esélyt adni, amelyek modernek, tehát energiatakarékosak és roppant hatékonyak. Ezen adottságok elmondhatóak a hőszivattyús fűtés fajtáról is, ami szerencsére hazánkban is egyre elterjedtebbé válik, akárcsak a napkollektoros, napelemes és szélenergiás megoldások is.

A hőszivattyús fűtés esetében a tervezés mindenképp lényeges mozzanat, ugyanis itt felmerül egy szakmai kérdés, mégpedig, hogy monovalens és bivalens rendszer kerüljön megvalósításra. Az előbbi tekintetében a berendezés az egyedüli hőtermelő, amely garantálja az épület teljes fűtési energia szükségletét. Az utóbbi esetében a leghidegebb téli napokon kiegészítő fűtésre van szükség.

Azt észben kell tartani a hőszivattyús fűtés esetén, hogy ez csak egy bizonyos külső hőmérsékletig képes ellátni az adott épület fűtését. Ezen hőfok alatt a rendszer működését még ki kell egészítse egy másik fűtőberendezés is, ami lehet gáz vagy épp villamos típusú. A hőszivattyús fűtés mellett, ez a kettő is biztosíthatja a meleget a házban, lakásban.