Tudta hogy a parajdi sóbánya Európa leggazdagabb sótartalékát rejti magában?

Csodás élmény a parajdi sóbánya meglátogatása
Csodás élmény a parajdi sóbánya meglátogatása

Káprázatos Erdély! Ezekkel a jellemzőkkel lehet illetni a szomszédos vidékeket, amelyek mindössze csak pár száz kilométerre fekszik tőlünk. Akik még nem jártak ezen a területen, azok érdemes minél hamarabb ellátogatni, mert csak úgy ismerhetik a meg a csodás környékeket, ha saját szemükkel látják a gyakran felfoghatatlannak tűnő természeti alkotásokat.

Tudjuk jól, hogy ezen a vidéken régen egy hatalmas tenger volt jelen. Ennek köszönhető, hogy például a parajdi sóbánya hatalmas nyersanyag készletekkel rendelkezik. Római időkben is intenzíven történt a kitermelés, de ennek ellenére még mindig Európa legnagyobb tartalékai lelhetőek meg a föld alatt. Egy teljes város található a kitermelt só helyén, szórakozóhelyekkel és mozikkal.

Nem kell azonban lemenni, hogy lássuk a csodát, mert a tudományos szóval sódiapíroknak nevezet kitüremkedések a felszínen is megtalálhatóak. Amennyiben aztán szeretnénk több időt is eltölteni itt, akkor könnyedén találhatunk, minden extrával felszerelt szállásokat az interneten segítségével.