Az, hogy a mai élelmiszerek minősége általában rosszabb, mint volt korábban, sajnos nem a megszokott “régen minden jobb volt”-féle jajgatás, hanem ténykérdés. Ha belegondolunk, ez logikus is, hiszen amikor az élelmiszeripar már csak a profitszerzésről szól, akkor ott nem számít már az egészség. Ma már spirulina kell ahhoz, hogy valaki hozzájusson minden tápanyaghoz, amire a szervezetének szüksége van! Hogy mi az a spirulina? Nos, egy olyan algafajta, mely tulajdonképpen valódi szuperélelmiszerként kezelendő, ugyanis megtalálható benne minden szükséges tápanyag, amire csak az embernek szüksége lehet.
Így aki spirulina bevitelével szeretné megoldani azt, hogy a szervezete hozzáférjen minden ásványi anyaghoz, vitaminhoz, az ezzel minden további nélkül meg is tudja tenni. Ma, amikor már egy paradicsomban sincsen annyi értékes anyag, mit régen, a tudatosan élő ember spirulinára szorul, arra, hogy a természetes táplálkozás keretein kívül keresse azokat a termékeket, melyekkel egészségesen tud élni. Szerencsére meg lehet találni azon megoldásokat, amikkel az illető hozzájuthat a szükséges tápanyagokhoz, ám sajnálatos, hogy az ételeink önmagukban ehhez már nem elegek.