A CCTV rendszer fokozza a biztonságot

CCTV rendszer
CCTV rendszer

Napjainkban a betörésvédelem elsődleges fontosságot nyert magának, mivel a technika fejlődésével párhuzamosan, a betörések számának aránya is növekszik. Számos eszköz áll az emberek rendelkezésére, amelyekkel növelhetik otthonuk biztonságát. Ilyen például a CCTV rendszer, ami jelentős szerepet kapott a vagyonvédelemben.

Ez a rövidítés az angol Closed Circuit Television kifejezésből származik, ami másképpen zárt láncú videokamerás rendszernek is nevezhető. Az elnevezés a rendszer működési elvére utal, miszerint a kamerák által rögzített képek video jellé alakulnak át, amelyeket majd az eszköz egy zárt vezetékláncon juttat el a megjelenítő egységhez.

A CCTV rendszer alkalmazása kifejezetten jó megoldásnak bizonyul abban az esetben, ha valaki az ingatlant, vagyontárgyakat, irodát, üzletet akarja nagyobb biztonságban tudni, mivel jelenlétükkel elbizonytalaníthatja a betörőt, valamint ha már megtörtént a bűncselekmény, az általa készített felvételek segítséget nyújthatnak a tettes megtalálásában, elfogásában.