A dioptriás színes kontaktlencse változatai

Dioptriás színes kontaktlencse
Dioptriás színes kontaktlencse

A szemüvegviselés sok gonddal járhat. Nehezen lehet megszokni, elhagyjuk, elfelejtjük hova tesszük le és könnyen megsérülhet az eszköz. Ezért sokan választják a kontaktlencsét, mint látásjavító eszközt.

A dioptriás színes kontaktlencse ugyanakkor nemcsak a látásunkat javítja, hanem a kinézetünkön is változtat valamilyen szinten. Többféle változata is létezik, így az igényeinknek megfelelő termékkel térhetünk haza a szaküzletből.

A világosabb szeműeknek a szakemberek szerint olyan dioptriás színes kontaktlencse ajánlott, ami kiemeli a szem természetes színét. Így élénkebb, feltűnőbb lesz az eddig halványszürkés kék és a világoszöld szem is.

A sötétebb szemszínnel rendelkezők a fedőlencsék segítségével változtathatnak a kinézetükön. Az ilyen típusú dioptriás színes kontaktlencse teljesen eltakarja az eredeti szemszínt és teljesen más színűvé varázsolja azt. Több szín közül is válogathatnak vásárlók, így eldönthetik, hogy melyik áll nekik jobban. Sőt, akár rendszeresen váltogathatják is, ezzel összezavarva az ismerőseiket.