A forró aszfalt sem árt a nyári gumiabroncsnak

A nyári gumiabroncs jól tapad
A nyári gumiabroncs jól tapad

A szakértők pontosan tudják, hogy miért érdemes 20 Celsius-foknál átváltani a nyáron használatos abroncsra. Természetesen, az alaptudnivalókat közlik a sofőrökkel is, kijelentve, hogy pontosan mi okból tanácsos a nyári gumiabroncs mellett dönteni a jó idő beálltával. Ez a típus mindenképp megállja a helyét akkor is, amikor kint tombol a kánikula, és az aszfalt hőmérséklete túlhaladta a 40 fokot is.

A nyári gumiabroncs segítségével a tapadás megmarad, a hajtó- és fékezőerő továbbítása gondmentesen működik, illetve az aszfalt egyenetlenségei is korrigálásra kerülnek. Nyilvánvalóan, a régi, elavult vagy épp rossz minőségű abroncs ezt nem tudja garantálni, ugyanis a kopott és nem színvonalas jellege miatt megtöri a tapadást az út és a kocsi között.

Világos hát, hogy az ideális, kifogástalan kvalitásokkal rendelkező nyári gumiabroncs nagymértékben elősegíti az autó biztonságos vezethetőségét, a komfortos és balesetmentes utazást és természetesen, a nélkülözhetetlen tapadást. Pontosan ezen tényezők miatt kell a nívós nyári gumiabroncs mellett dönteni.