A halmérleg hasznos kellék

Egy halmérleg nem árt ha kéznél van
Egy halmérleg nem árt ha kéznél van

Sokan kimondottan csak azért mennek ki a vízpartra, hogy végre horogra akasszák életük fogását. Ezért a felszerelés között mindig ott a halmérleg, hogy amikor egy méretesebb kapás van, azonnal le lehessen ellenőrizni, hogy vajon nagyobb az előzőeknél vagy nem. Nem mindig jön össze a dolog, ezért nem árt türelmesnek és mindenképpen kitartónak lenni.

Legyen az egy természetes vagy mesterséges tó, mindenképpen be kell vetnünk minden olyan eszközt, ami nagyban elősegítheti az esélyeinket. Sok olyan tényező merülhet fel, ami megzavarhatja a nagyobb kapás lehetőségét. Előfordulhat például olyan eset is, hogy hiába dogjuk be a szereléket minél messzebb a vízbe, remélve egy méretesebb példányt, mégis csak kisebb fogás jelentkezik.

Ennek sok esetben az lehet az oka, hogy a gyakori etetés hatására a fiatal egyedek jelentek meg nagyobb számban a környéken és nem engedik a nagyobbakat horoghoz jutni, mert mindent behabzsolnak. Amennyiben mégis eljön a nagy pillanat, mindenkép legyen kéznél a halmérleg, hogy teljes bizonyosságunk legyen arról, megvan a nagy fogás.