A jó tárhely garanciája a modern adatközpont

Komplex tárhely
Komplex tárhely

Amikor tárhelyet bérel egy vállalat, sokszor csak a specifikációkra kíváncsiak, holott az, hogy milyen adatközpontban helyezik el a tárhelynek otthont adó eszközöket, éppen ilyen fontos.

Mitől lesz nem csak modern, de biztonságos és megbízható egy adatközpont?

A redundáns infrastruktúrától például: az energiaszolgáltatás, a hűtőrendszer is redundáns rendszerként kell működjenek, hogy hardver meghibásodások esetén se történhessen meg, hogy a szerverek kapcsolata elvész vagy akár károsodnak a fizikai eszközök.

A magas rendelkezésre állást persze nem csak ez biztosítja. A modern és rendszeresen karbantartott eszközök szintén alapvető feltételei ennek, ahogyan az is, hogy a megfelelő szakemberek, akik a hardveres vagy szoftveres meghibásodásokat a helyszínen képesek javítani, a hibákat azonnal észlelve, azok kijavítását haladéktalanul megkezdve.

Rendkívül fontos a biztonság is: a szervereken, a tárhelyen tárolt vállalati adatok rendszerint olyan bizalmas információkat is tartalmaznak, amelyek elvesztése vagy akár illetéktelen kezekbe kerülése akár a vállalat működését, létété is veszélyeztetheti.

Ezt a biztonságot, az eszközök védelmét egy modern és felkészült adatközpontban nem csak az élőerős biztonsági szolgálat garantálja, bár ennek megléte elengedhetetlen. Emellett a megfigyelés, illetve a szigorú beléptetőrendszerek alkalmazására is nagy hangsúlyt fektetnek.

Mindezek a feltételek garantálják azt, hogy adatainkat nem csak bármikor elérhető formában tárolják, hogy a tárhely biztonsági mentései révén nem kell tartanunk az adatok elvesztésétől, de a technikai eszközökhöz illetéktelenek sem férhetnek hozzá.

Egy modern adatközpontban a biztonság nem egyszerűen néhány biztonsági őr alkalmazását jeleni: komplex tárhely rendszerek kiépítését, amelyek lehetővé teszik, hogy egy szolgáltató, mint a DoclerNet képes legyen olyan létesítményt működtetni, ahol vállalatok százai, ezrei anélkül bérelhetnek tárhelyeket, hogy egy pillanatra is aggódniuk kellene adataik biztonsága miatt.