A páramentesítő működésének bemutatása

páramentesítő
Páramentesítő készülék

Rengetegen küzdenek a párás szobákkal, amelyeket nem lehet a kellőképpen kiszellőztetni, azonban a technikai vívmányok ezen a területen is megállták a helyüket. A páramentesítő gépek csak nem olyan régen kezdtek divatba jönni, de egyszerű működésüknek és a kedvező árúknak köszönhetően, hamar elnyerték a közönség szívét.

Már rengeteg fajta közül válogathatunk, azonban ahhoz, hogy a megfelelő kerüljön a birtokunkba, érdemes megismerni a működésüket. Lényegében a szerkezet roppant egyszerűen működik. A páramentesítő egy ventilátoron keresztül szívja be a levegőt, ami áthalad egy hőcserélő és a szűrőrendszeren.

Ezek után a tartályba fog gyűlni az a víz, ami a hő átalakulásával keletkezik. A szerkezetnek nincs is más dolga, mint visszafújni a száraz levegőt a helyiségbe. Természetesen, ha a tartály már teljesen tele van vízzel, akkor a gép leállítja magát, így előzve meg azt, hogy a elárasszon mindent vízzel. A bonyolultabb páramentesítő gépek már a lefolyóhoz is csatlakoztathatóak a tartály helyett.