A parfüm, mint ajándék

Parfüm ajándékba
Parfüm ajándékba

Az ajándékválasztás sohasem könnyű feladat, akkor sem, ha nem ismerjük jól azt, akinek szánjuk, akkor sem, ha közel állunk hozzá, mert mindkét esetnek megvannak a buktatói. Ha pedig nemcsak túlesni szeretnénk az egész ajándékozás dolgon, hanem valami személyessel lepnénk meg valakit, akkor még nehezebb a döntés.

Erre a feladatra az egyik legjobb megoldást, a sokak által sablonosnak tartott parfüm jelenti, ami a tévhitek ellenére, nem a könnyebb út a tökéletes ajándék megtalálásához.

Hiszen a parfüm kiválasztásához ismerni kell az illető személy stílusát, ízlését, amihez nagyon jó megfigyelőnek kell lenni. Nem elég, ha egyszer éreztünk rajta egy hasonló illatot, hiszen lehet, hogy épp csak kipróbálta vagy elfogyott a kedvence és a testvére, barátja, lakótársa illatszerét használta aznap.

Sokszor pedig az, hogy az ajándékba szánt parfüm tökéletesen imitálja az általa eddig használtat, épphogy nem ér célba, mert nem túl kreatív valamit lemásolni és ugyanazt megvenni, ami már megvan és bevált. Természetesen ez is nagyon egyénfüggő, így nem kis felelősség van a vállunkon.