A szaunázás jótékony hatásait már otthon is élvezhetjük

Szaunázás a testi-lelki épségért
Szaunázás a testi-lelki épségért

A meleg jótékony hatásait már nagyon régóta felismerték és azóta már számtalan különböző formában alkalmazzák izomlazításra, fájdalomcsillapításra, stressz- és görcsoldásra, méregtelenítésre, bőrápolásra, az immunrendszer megerősítésére. Mindközül a leghatékonyabban és egyszerre a legtöbb hatását kihasználva, a szaunázás által használhatjuk.

A szaunázás során a testhőmérséklet egy-két fokkal is megnő, egy mesterséges lázat kialakítva, ami olyan folyamatokat indít be, amelyek erősítik a szervezetet. Akár egy fitneszedzéshez is hasonlíthatnánk, hiszen a védekező rendszer erősítése mellett, a meleg hatására az izmok tejsavat juttatnak a vérbe, ami által remekül méregtelenít és fogyaszt is.

Ha Ön eddig nem ismerte a szauna használatának az előnyeit, akkor látogasson el a szauna.hu weboldalra, ahol a hagyományos finn és az infraszaunával is megismerkedhet. Ha pedig már meggyőződött, hogy egy ilyen eszköz nélkülözhetetlen az egészségmegőrzés terén, akkor a Szauna webáruház segítségével, pár napon belül saját otthonában is elmerülhet a szaunázás rejtelmeibe.