Akár egy ház árát is elbukhatja, ha rossz nyugdíjbiztosítást választ

Nyugdíjbiztosítás
Nyugdíjbiztosítás

Manapság rendkívül sokat hallani arról, hogy az állam valószínűleg már nem sokáig tudja a megfelelő színvonalon ellátni a nyugdíjasokat. Hiába az életen át fizetett járulék, a társadalom egyre inkább elöregedni látszik, és egyéb tényezők is hatással vannak arra, hogy a jelenlegi helyzet kirajzolódni látszik már néhány éve. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek úgy, előre gondolkodnak, és öngondoskodás keretein belül tesznek félre a nyugdíjas évekre.

De mégis melyik rendelkezésre álló lehetőség bizonyul a legjobbnak? Hol vehetőek igénybe a legmagasabb támogatások? Melyik nyugdíj előtakarékossági forma a leginkább megbízható? Más és más érvek szólnak az egyes piaci lehetőségek mellett, abban azonban a szakemberek is egyetértenek, hogy az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás, valamint a Nyugdíj Előtakarékossági számla a lehető legjobb választásnak bizonyulnak minden felelős, jövőjére és anyagi biztonságára gondoló munkavállaló részéről.

Mielőtt azonban letenné a voksot egyik vagy másik biztosító ajánlata mellett, érdemes körültekintően tájékozódnia arról, milyen hozamokra számíthat, és mekkora adókedvezményt kínálnak az egyes lehetőségek. Ha szeretné tudni, mekkora nyugdíjra számíthat az államtól, és milyen megtakarításokkal növelheti majdani nyugdíját, a nyugdíjbiztosítás kalkulátor segítségével hasznos információkhoz juthat, melyek megkönnyíthetik a későbbi döntést. Tájékozódjon időben, és tegyen már az aktív, munkával töltött években azért, hogy nyugdíjasként ne kelljen szűkölködnie, és lemondania a korábbi életszínvonalról!